Chilisato alkaa kypsyä

Tänä vuonna tuli laitetuksi kolmea chililajiketta kasvamaan. Lemon Drop, Habanero ja se voimakkuudestaan kuulu Naga Moritz ovat kasvaneet helmikuusta asti työhuoneessani. Kasvit olivat välillä kovilla, kun kävimme Sirniössä seppäkurssilla, mökkeilemässä jne ja kasvit olivat näistä syistä kovin kehnolla hoidolla.

Kaikesta huolimatta sato alkaa kypsyä. Edellisvuonna veivät kirvat kaiken, mutta tänä vuonna on niiltä säästytty. Ainoa kärsimys on puutarhurin saamattomuudesta johtuva ajoittainen kuivuus. Chili on hyvin kuivuutta kestävä kasvi ja pieni veden vähyys saattaa jopa olla hyväksi.

Nyt jännittää, että sato kerkiää kypsyä ennen kylmää ja pimeää syksyä. Vasta muutama hedelmä on poimittu talteen. Jos sato valmistuu, sen myötä taitaa tulla tulisin tekemäni chilisoossi ikinä. Teen joka vuosi satsin Tapasco tyyppistä chilisoossia, jonka maku vaihtelee kunkin vuoden sadon mukaan. Tämänvuotisesta on tulossa todellinen minisauna 🙂


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.