Liikunta- ja nuorisolautakunnan kokous

Syksy saapuu ja valtuuston ja lautakuntien kokoukset. Eilen oli syyskauden ensimmäinen Liikunta- ja nuorisolautakunnan kokous. Loma lienee tehnyt hyvää, sillä paikalla olivat kaikki lautakunnan jäsenet, sekä kunnanhallituksen edustaja. Vain teknisen puolen edustaja oli estynyt tulemaan.

Saimme lopultakin pulkkaan lautakunnan pitkään työstämät strategiat. Nyt menevät Nuoriso- ja liikuntastrategiat vielä kunnanvaltuuston hyväksyttäviksi. Jännä nähdä millä tavoin ne otetaan siellä vastaan. Lautakunnista tuli oikeastaan vain pieniä tarkennuksia ja ohjelmat hyväksyttiin käytännössä sellaisinaan. Mukava juttu.

Lautakunnan budjetti käytiin läpi ja se on nyt, kaikesta huolimatta, vain reilun kaksi prosenttia kasvanut edellisestä. Ei ollenkaan huono juttu sekään.

Lempäälän ja Vesilahden maaseudun kehittämistyöryhmän (karmea sanahirviö) ehdotus nuorten toimintarahasta sai positiivisen vastaanoton, mutta tämänhetkisen tilanteen vuoksi asiaa ei voida nyt toteuttaa. Vuoden 2012 on tilanne toinen ja silloin olisi tomintarahan toteutuminen kenties mahdollista. Lempäälä näyttää olevan ajatusta vastaan, mutta ei liene mahdotonta ajatella toimintaraha-asian toteuttamista Vesilahden omana hankkeena. Mutta siis vasta vuonna 2012, kun on edellytykset asian eteenpäin viemiseksi.

Naamakirja näyttää tulleen jäädäkseen. Nuoriso käyttää nykyisin kovin suuren osan tietokoneella käyttämästään ajasta Facebookin ja Youtuben parissa. Siitä on virinnyt ajatus oman Facebook-sivun perustamisesta Liikunta- ja nuorisotoimelle. Kovin moni kunta ja kunnan toimija on jo Facebookissa, joten miksi emme siis mekin. Ainoa asia joka vielä tarkistetaan on se että Facebook-sivun avaaminen on kunnan viestintäpolitiikan mukainen. Eilisessä kokouksessa emme vielä saaneet asiasta selkoa.

Kokouksessa oli, jälleen kerran, mukava ilmapiiri. Liikunta- ja nuorisostrategioiden valmistuminen ja budjetin hyväksyminen kierittivät suuren kiven lautakunnan jäsenten sydämiltä.

Ja kokoukset jatkuvat. Tänään illalla alkaa kaksipäiväinen valtuustoseminaari. Tai oikeammin, kaksi iltaa menee Kirkonkylällä seminaarissa. Mieltä hievelee se, että seminaariin ei nyt matkata kauas, vaan kuluja säästäen väki kokoontuu Kirkonkylän yläasteelle. Säästö se on pienikin säästö.

Seminaarin aiheena on kunnan strategisten painopisteiden päivittäminen. Ei sen laajempaa kysymystä tällä kertaa 🙂 Katsotaan mitä seminaari tuo tullessaan.


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.