Valtuustoseminaari I

Eilen oli Vesilahden kunnanvaltuuston seminaari. Edellinen pidettiin keväällä 2009, ja tämä on edelliseen jatkoa. Tarkoitus on pohtia kunnan toiminnan painopisteitä. Kuukostaa mystiseltä diibadaabalta, mutta asiaan perehtyessä se ei sitä ole.

Eilinen meni kunnan talouden nykytilan ja tulevaisuusarvioiden tutkimiseen. Jonkin verran asioista keskusteltiinkin, mutta asiaa lähdetään tosissaan työstämään vasta tänään. Pitkä ehtoo siis tiedossa, sillä vaikka asia on yksinkertainen, se ei missään mielessä ole helppo. Silloin kun puhutaan rahasta, tai pikemminkin sen niukkuudesta, tulee vaikeuksia.

Nyt kunnan tilanne on, muihin saman kokoisiin kuntiin verraten, kohtuullisen hyvä, mutta ennusteiden mukaan suunta on huonompaan. Tätä pitkän tähtäimen ennustusta vastaan siis on mietittävä keinot, että pysyisimme ”pinnalla” tulevaisuudessakin. Lähtökohta on moniin muihin kuntiin verrattuna hyvä, sillä usea kunta koittaa ponnistaa paljon syvemmältä.

Eilen huomasi selvästi sen, että keskustelun taso on aivan toinen nyt , kuin vuoden 2009 seminaarissa. Perehdytään tarkemmin talouden tilaan, joka kuitenkin pitkälti luo raamit kaikelle kunnan toiminnalle. Paljon keskustelun laatuun vaikuttaa myös se, että nyt meillä untuvikoilla on enemmän kokemusta ja sen myötä tietoa.

Eilen lopetimme ilta yhdeksältä ja tänään on tiedossa varmaan vähintäänkin saman pituinen sessio. Pitkiä tulee päivistä tällä viikolla, mutta eipä auta.

Nyt on riennettävä Narvaan lääkärin pakeille. Josko häneltä löytyisi apu koko kesän vaivanneeseen kröhään.


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.