Tutustumisretki Hauhon hankkeisiin

KOKOUS JA TUTUSTUMISMATKA HAUHOLLE 11.9.2010 Lempäälän ja Vesilahden maaseudun kehittämisneuvottelukunta (hurja sanahirviö) teki tutustumisretken Hauholle. Tutustuimme Hauhon hanketoimintaan ja saimme valaistusta myös näkemyksistä tuoreessa Hämeenlinnan kaupunginosassa.

Kun retkeen osallistuvat oli kerätty kyytiin aloitimme neuvottelukunnan kokouksen. Kokous saatiin juuri ja juuri päätökseen, ennen Hauholle saapumista. Päätöksiäkin saimmme tehdyksi, joten automatka oli sekin jo tehokasta toimintaa 🙂 Itselleni oli mieleen, että mainio aloite nuorten omatoimirahasta siirrettiin hiukan myöhemmäksi, sillä juuri nyt tällä hankkeella ei ole onnistumisen edellytyksiä. Asiat ovat toivottavasti toisin, kun tämä asia tulee taas uudelleen pöydälle. Juuri nyt aikataulu on liian ripeä, eivätkä resurssitkaan riitä

Ja sitten Hauholle. Ahkeria olivat hauholaiset olleet ja hanketoiminnan tulokset näkyvät katukuvassa ja erityisesti tuon Hauhon museoraitin varrella.

Saimme tuhdin tietopaketin heti saavuttuamme Wanhan Raitin Kievariin. Aamukahvin (aamukahvi ainakin minulle) äärellä tuli niin tanakasti asiaa, että tuo kahvi oli todella tarpeeseen 🙂

Kievarista lähdimme kiertelemään museoraittia, jonka kestäessä retken jäseniä valistettiin tarkemmin, kunkin hankkeen vaiheista. Mukava oli nähdä wanhat tienviitat, katuvalot ja jopa postilaatikoiden telineet. Näistä pienistä asioista tienoo saa omaleimaisen ilmeensä, jota ilmettä ovat paikalliset asukkaat yksissä tuumin toteuttaneet omilla tonteillaan ja pihoissaan. Museoraitista on muodostunut ihan oikea nähtävyys. Voin vain kuvitella miten kesän vilkastuttama, kaunis museoraitti kipinöi elämää.

Tyhjin vatsoin ei tarvinnut meidän kotiin palata, sillä saimme samaisessa Kievarissa kohtuuhinnalla vatsamme täytetyiksi. Itse söin riistakäristyksen, joka oli TODELLA MAITTAVA! Hanketoimintaan perehtymisen lisäksi poikkesimme kotimatkalla vielä paikallisessa yrityksessä, Ilosen Puutyössä. Kotiin tulivat haarukka- ja paistinlasta vasenkätisille. Yhteishinta kepeät kaksi euroa.

Reissu oli mielenkiitoinen ja etenkin näitä mielialoja juuri Hämeenlinnaan liittyneessä Hauhossa oli mukava kuulla. Ihan kivutonta tuo kuntaliitos ei tietenkään ole, mutta näyttää liitos tuovan jotain hyvääkin mukanaan.

Täältä löytyy kuvia retkeltämme: http://www.albumini.fi/Albumi=TO6RXABM


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.