Äänestä ja vaikuta

Nyt jos koskaan kannattaa äänestää. Nuorilla 16-18 vuotiailla on nyt ennennäkemätön mahdollisuus vaikuttaa! Hykertelen ajatuksella, kuinka nuoriso kokoaa joukkonsa sosiaalisessa mediassa ja suurena yhtenäisenä joukkona linjaa näissä seurakuntavaaleissa kirkon tulevaisuuden.

Se on oikeasti mahdollista. Perinteisesti passiivisesti äänestetyissä seurakuntavaaleissa olisi nyt madollista kumota vanhoillinen valtuusto ajatuksineen, eikä se vaatisi kovinkaan suurta, asiain tilaan närkästynyttä joukkoa.

No totuuden nimissä hyvin monessa vaalipiirissä ei vaihtoehtoa vanhalle järjestelmälle juuri ole, sillä ehdokkaina ovat aivan samat naamat, kuin edellisissäkin vaaleissa. Mahdollisuus ”vallankumoukseen” oli kuitenkin olemassa, mutta se kaatui kirkkoon ikävystyneiden kirkosta eroamiseen, vaikka tarjolla olisi ollut todellinen mahdollisuus vaikuttaa.

Kaikesta huolimatta kirkko tulee kokemaan muutoksia näiden vaalien jälkeen. Kirkko hakee nyt linjaansa, moneenkin asiaan, ja valtuustoihin noussee näissä vaaleissa uusia kasvoja. Monet näistä uusista kasvoista ovat tyytymättömiä kirkon nykyiseen toimintaan ja ovat siksi asettuneet ehdolle. Moni yhden asian puolesta ja yhtä asiaa vastaan. Olen aivan varma, että nämä vaalit eivät mene jälkiä jättämättä.

Ensi sunnuntaista tulee kovin mielenkiintoinen päivä. Käy äänestämssä, vaikka ihan piruuttaan.


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.