Keittiöveitsi jouluksi

Kätten töitäNoniin, sain juuri parahiksi valmiiksi kauan suunnittelemani keittiöveitsen. Itse asiassa idis lähti tuttavaltani Mikiltä, joka tekemäni emännänveitsen kuvan nähdessään kysyi, että teenkö keittiöveitsiä. Mallia piti pitkään pähkäillä, ja toteutustakin, mutta tuossapa se nyt sitten on.

Terä on taottu hiiliteräksestä ja se on ensimmäisiä Alhon pajalla tekemiäni duuneja. Terän viimeistelin Sastamalan opistolla, kun siellä on tarkoitukseen sopivat hiomakoneet. Kahva tuli, luonnollisesti, visakoivusta. Värjäsin sen punaiseksi ja päälle kirkas akryylilakka. Lisäsin kahvaan pari messinkiniittiä, ihan ulkonäkösyistä, sillä käytännössä niiteillä ei ole merkitystä. Terän suojaksi tekaisin vielä ”tupin”, kun usein säilytyksessä tuppaavat nuo terät vahingoittumaan.

Nyt kun malli on valmis, niin pitää kaiketi tehdä kesäksi ainakin yksi sarja keittiöveitsiä. Kolme kokoa lienee riittävä määrä.


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.