Jännitysnäytelmä ja sen toinen kierros

Sunnuntaina oli tarjolla ihan oikea jännitysnäytelmä. Kun televisioruudulle piirrettiin ennakkoäänestäneiden tulokset, niin olin jotakuinkin varma, että Väyrynen oli karannut Haavistolta tavoittamattomiin. Toisin kuitenkin kävi ja jokaisella kerralla kun tuloksia päivitettiin, kiri Haavisto välimatkaa kiinni. Tunnelma oli kuin parhaassa urheilutapahtumassa.

Maanantaina lueskelin lehdestä paikkakuntien äänestysprosentteja ja tietysti kovasti kiinnosti Vesilahden äänestyskayttäytyminen. Niin kuin odottaa saattaa, niin Vesilahti oli vahvaa väyrysaluetta. Niinistö oli reilusti ykkönen, ja Haavisto sai kovin heikon kannatuksen. Kun katselin Pirkanmaan äänestystuloksia, niin oli hauska huomata kuinka suuri ero oli Vesilahden ja esim. ison naapurimme Tampereen äänestämisessä. Niinistö oli molemmissa ykkönen, mutta kakkosen paikka vaihtui aivan päin vastoin. Lähinaapureista Sastamalalla oli ehkä silmiinpistävin tulos. Neljän kärki oli: Niinistö, Väyrynen, Soini, Haavisto. Tuloksia voi tiirailla täällä: http://www.vaalikone.fi/presidentti2012/tulos/vaali1/07/922/

Seuraavan äänestyskierroksen tulos näyttäisi ensimmäisen kierroksen tuloksia katsellessa varmalta, mutta nyt pyyhitäänkin pöytä puhtaaksi ja molemmat ehdokkaat aloittavat nollilta. Tästä toisesta kierroksesta tulee, jos mahdollista, vieläkin jännittävämpi. Ei uskalla jättää äänestämättä. Äänestämättä jättämällä antaa yhden äänen edun vastustajalle!

Seuraavalla kierroksella on mielenkiintoista nähdä mikä tulee olemaan ero maaseudun ja kaupunkien äänestysvilkkaudessa. Vieläkö maaseudulla jaksetaan innostua asiasta, vaikka se oma ehdokas putosi toiselta kierrokselta.


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.