Kankeaa työskentelyä

pakkasukkoTämä pakkanen alkaa kohta v_ _ _ _ _ aa. Kylmä kaivautuu pikkuhiljaa työhuoneeseeni. 60-70 -luvulla rakennettu, entinen keittiö, ei ole mikään termospullo ja nyt alkaa tuo pitkä pakkasjakso jo vaikuttaa. Lattian ja seinien kylmäsiltojen kautta kaivautuu kylmä sisälle ja rakenteiden lämpö laskee. Patterit laulaa jo täysillä, mutta kun rakenteet jäähtyy pitkän pakkasen aikana, ei pattereissa enää teho riitä. Pöh.

Lisäsin yhden sähköpatterin ja lopulta vielä lämpöpuhaltimen. Sisälämpötila kun laski jo 17,5 asteeseen. Näin kylmässä alkaa istumatyön tekeminen jo hankaloitua. Jos voisi hiukan enemmän liikkua, niin +17C° olisi ihan ok, mutta paikallaan istuessa ja ruutua töllötellessä ei vain tarkene. Alkaa viluttaa ja sormet jäykistyvät.

Ulkoiluakin tuo pakkasen pirulainen haittaa. Astmaset keuhkoni eivät oikein tykkää kun mennään kymmentä pakkasastetta kylmempiin lukemiin. Hengityslämmittimellä tuunattu piponi on hyvä apu, mutta sillä ei mitään hikilenkkiä tehdä. Ilma ei kulje lämmittimen läpi tarpeeksi vilkkaasti. Varmaan löytyy ”urheilumallinenkin” lämmitin, mutta en ole sellaista vielä löytänyt. Ainakaan sen hintaista, että lompakko siihen venyisi.

Noniin, tuo vuodatus pakkasesta hiukan helpotti, tai sitten oloa petraa vieressä humiseva lämpöpuhallin.


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.