Talvipyöräilyä

Eilen hankasin 27 kilsan lenkin fillarilla. Oli mukavaa, kun pitkästä aikaa pääsi pyörällä oikein kunnollisen lenkin. Tiet oli, pääosin, tamppaantuneet aika koviksi. Siksi ei ajaminen ollut aivan lohduttoman raskasta. Pieniä hiekkateitä pitkin ajellessa löytyy aina kovin erilaista alustaa, ja välillä puuterilumen alta löytyi AHAA! elämyksiä. Leveillä nastarenkailla oli kuitenkin helppo korjailla kulkusuunta taas oikeaksi.

Joo, pakkasesta ja pimeästä huolimatta ajeleminen oli hauskaa. Siksi ahnehdinkin alkuperäistä ajatusta pidemmän lenkin. Kymmenen kilsan jälkeen jäätyi juomapulloni, joten nesteen nauttiminen jäi siihen. Nestevajauksesta ja talvikelistä johtuen oli kotiin tullessa kyllä takki kovin tyhjä. Kliseellä asian kiteyttäen, väsynyt mutta onnellinen.

Kun vain tuo keli pysyttelisi alle kymmenessä pakkasasteessa, niin saisi pyörälenkkeiltyä ihan säännöllisesti. Tammikuu tappavat pakkaset olisivat tehneet pitkän paussin lenkkeilyyn ilman 12 päivän Espanjan reissua. Siellä ei päässyt pyöräilemään, mutta kävelylenkkejä tuli tehtyä melkein 70 kilsan verran.

Linkki talvipyöräilyn rasittavuuden syihin

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/tuntuuko-pyoraily-pakkasessa-tavanomaista-raskaammalta-tassa-selitys/989354


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.