Taas paukkuu

Ei ole pitkästi aikaa siitä, kun pääkaupunkiseudulla tehtiin ennätyksiä kolaroinnissa. Nyt radiota kuunnellessa tuntuu sama tahti jatkuvan. Pyryttää lunta – niin kuin monesti talvella tapahtuu – ja pelti kolisee. Vaikeasti tuntuu tuo liukkaankelin ajotaito tarttuvan nykyihmiseen. Muutamat ovat ottaneet itseensä kommenteista, joissa mollataan pääkaupunkilaisten ajotaitoa ja liikenneälyä. Nämä ovat vedonneet muun muassa siihen, että pääkaupunkiseudulla liikennemäärät ovat muuta maata suuremmat, että jo tilastollisestikin onnettomuuksia sattuu siellä enemmän. Tämä on totta, mutta se että kaikki onnettomuudet tapahtuvat samana päivänä samassa paikassa, on ajotaidon puutetta ja suurta tyhmyyttä. 

Lehdessä oli juttu henkilöstä, jonka yrityksen auto oli joutunut tähän edelliseen Lahdentien ketjukolariin. Hän lähti omalla autollaan selvittämään tapahtumaa, ja kuinka ollakaan, saatiin yksi auto lisää samaan sumppuun. Voi hyvänen aika, äly hoi! Kaveri ei kylläkään itse ajanut sumaan, vaan joku takaatuleva ajoi päin, ja sitten suraava jne… Kun tällaisia suuronnettomuuksia tapahtuu, voisimme jättää tilanteen selvitys ammattilaisille. He eivät tarvitse jalkoihinsa ”siviilejä” työtään haittaamaan ja lisäonnettomuuksia järjestämään. Montakohan autoa lisää rutattiin näiden ”avustajien”, uteliaiden ja kolaria valokuvaamaan saapuneiden toimesta?

Kun vakuutusyhtiöt eivät ole hyväntekeväisyysjärjestöjä, ne korottavat vakuutusmaksujaan kuitatakseen tällaiset menetykset. Lopulta kaikki maksavat.


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.