Leipäjono maton alle

Hesarin eilisessä (ti 28.2. 2012) artikkelissa kerrottiin Helsingin kaupungin vuokranneen vanhan kauppaliikkeen tilat, jotka kaupunki vuokraa edelleen Heikki Hurstille. Tilat remontoidaan ja ne ovat kaksi kertaa niin suuret, kuin Hurstin nykyiset toimitilat ja lisäksi on luvassa – ehdollista – taloudellista tukeaa.

Hienoa, Helsingin päättäjät ovat havainneet epäkohdan ja aikovat tehdä asialle jotakin! Vaikka vieläkään ei puututakaan syihin, niin ainakin pientä pintaremonttia on luvassa.

Mutta mikä sai kaupungin päättäjät toimiin? ”LEIPÄJONOT EIVÄT KUULU SUOMALAISEEN YHTEISKUNTAAN, SIKSI NE ON SAATAVA POIS KADULTA” sanoo Hesarin haastattelema Helsingin kaupungin sosiaaliviraston johtava asiantuntija Jarmo Räihä! Kaupungin sosiaalijohtaja Paavo Voutilainen LUPAA HURSTILLE MERKITTÄVÄÄ JÄRJESTÖAVUSTUSTA, KUNHAN LEIPÄJONO SAADAAN PIHASTA POIS. TÄMÄ LEIPÄJONON KATOAMINEN KATUKUVASTA ON TUEN EHTONA!

Kaupungin kädenojennus on hyvä asia, sillä kaupungin tuki Hurstin työlle on tärkeä, ehkä jopa toiminnan edellytys. Uudet suuremmat tilat vastaavat paremmin tarpeeseen ja ruoan sekä vaatteiden jonottaminen sisätiloissa on talvella se parempi vaihtoehto, eikä ruoka-apua tarvitseva joudu häpeämään jonottamalla leipäänsä julkisella paikalla. Sieluani kuitenkin ahdistaa ajatellessani näiden päättäjien vaikuttimia.

Nykyisen paikan vuokraaja sai vähävaraisten leipäjonosta varoituksen, kun kaksi kiinteistön asukasta oli tehnyt valituksen häiriöstä, ja totesivat kiinteistön asuntojen arvon alenevan. Leipäjono on varmasti pääkaupunkimme häpeäpilkku ja näin maton alle lakaisemalla saataisiin tuo häpeä kaupunkikuvasta pois pyyhkäistyksi, ja asuntojen omistajat eivät kärsisi omaisuutensa arvon laskemisesta.

Samassa artikkelissa Hursti epäilee kaupungin tuen toteutumista, sillä leipäjonossa käy keskimäärin 1 200 ihmistä yhden jakopäivän aikana! Kaikkia avuntarvitsijoita ei ehkä saada mahtumaan sisätiloihin, piiloon kunnon kansalaisten silmistä. Pelottava köyhyydenjonon pää saattaa pilkottaa ovesta!

n-anarchy


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.