Näin kerjäläisen

Nyt on kulttuuri saapunut Vammalaan, tai siis Sastamalahan se on. Ei vain vieläkään sovi korvakäytävääni tuo Sastamala nimi. Mutta asiaan. Olin siis kauppareissulla Sastamalassa. Oli kurssipäivä Opistolla ja kätevästi saa hoidettua pakollisen kauppareissun, kun kerran tänne suurelle kirkolle tulee. Autolta ostoskeskukseen askeltaessa osui silmiini ihkaelävä kerjäläinen. Siinä se seisoa pojotti ihkaelävänä pääoven edessä kuppi kädessään.

Ohi kävellessäni tämä nuori naisihminen katsoi anoen minua, mutta ei sanonut mitään, saati sitten vaatinut agressiivisesti lompakostani osuuttaan. Ehkä asiaan vaikutti se, että päälläni oli Opiston kurssia varten pukemani remonttivaatekerta, joka on vähintäinkin kulunut ja repaleinen. Ehkä kerjäläisen anovaksi tulkitsemani katse olikin sääliä? No oli miten oli, kerjäläinen ei kostunut kauppareissustani killinkiäkään, mutta Valtion alkoholiliikettä avustin yhden punaviinipullon verran. Ulos tullessani ei kerjäläinen pyytänyt ostamastani viinistä ns. huikkaa, vaan olin näkevinäni pienen myötäilon häivähdyksen hänen kasvoillaan.

Ja tämä kerjäläinen oli todellakin OIKEA KERJÄLÄINEN, sillä hänellä oli kädessään Pauligin pahvikuppi. Juuri sellainen joita olen lehtikuvissa nähnyt Helsingin kerjäläisten käsissään pitelevän!


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.