Valtuuston kokous 24.9. 2012

Valtuuston kokous poispidetty. Lista ei ollut kovin mittava, mutta ihan merkittäviä asioita piti sisällään. Kokouspöytäkirjan voi lukea täältä.  Osa asioista on usein sellaisia, joiden päättämiseen ei oikeastaan ole vaihtoehtoa, kun asia on päätetty jo valtakunnallisella tasolla, tai laissa, ja näin velvoittaa kuntia tekemään tiettyjä asioita.

Mielenkiintoinen tulevaisuuden työkalu on tuo Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen indikaattorit. Se on vielä osin rakenteilla, mutta siitä toivottavasti saadaan pätevä työkalu, jolla voidaan seurata terveyden ja hyvinvoinnin tilaa kunnassa, vertaillen sitä naapurikuntiin. Jotkut hymistelivät ajatukselle, mutta mielestäni toimiessaan tuosta saadaan kovin hyvä lakmuspaperi, josta voidaan lukea kunnan hyvinvoinnin tola. Mielenkiinnolla sitä odotan. Työkaluksi tämä projekti muuttuu kunnolla vasta seuraavan valtuuston aikana, joten vielä sitä ei pystytä hyödyntämään. Ajan kulkuessa tästä saattaa muodostua hyvinkin näppärä ja tarkka mittari.

Kunnan talousarviokin muuttui, eikä tietenkään parempaan suuntaan. Juuri viikkoa aikaisemmin olin YLE Tampereen radiohastattelussa uumoillut kunnan talouden kääntyvän hiljalleen parempaan suuntaan, mutta tuo käännekohta tuntuu vain liukuvan edellä, kun maailman talouden tilanne kolhii tätä meidänkin kuntamme taloutta. Rakennuspuolella on tullut ylätysmenoja homeremonttien muodossa ja erikoisterveydenhuolto on tullut sekin kalliimmaksi, kuin mitä oli ennustettu. Erityisterveydenhoidon hinta ei ole noussut, mutta siihen on jouduttu turvautumaan normaalia enemmän. Nämä ovat ns. pakollisia menoja jotka heikentävät vuoden tulosta. Tuloksesta tulee heikko, mutta onneksi kuitenkin parempi kuin edellinen vuosi. Niukalla liikkumavaralla Vesilahti kuitenkin kulkee, eikä siis suuria joustovaroja vielä lähitulevaisuudessakaan toimintaan saada.


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.