Kengurusta särkyi rengas

Eilen huomasin, että Kengurusta (Renault Kangoo) oli toinen eturengas tyhjentynyt. Ei ollut ihan tyhjä, mutta vajentunut kuitenkin. Aamulla ajoin huoltoaseman kautta jolloin renkaassa oli enää hiukan yli kilon verran ilmaa. Pumppasin kaikkiin pyöriin täydet kolme kiloa ja jatkoin Ikaalisiin koululle. Ruokatunnille lähtiessä oli rengas taas vajentunut. Oli jo kovasti littanan näköinen. Koulusta päästyäni pumppasin käsipumpulla vuotavaan renkaaseen ilmaa sen verran, että pääsin huoltoasemalle. No huoltoaseman ilmakompura oli rikki, mutta avulias kassantäti opasti minut läheiseen rengasliikkeeseen.

Rengasliikkeessä kaveri totesi renkaan vuotavan vanhasta paikasta, ja painoi kynällä renkaan paikan irti! Kumin irroitettuaan totesi, että rengas oli paikattu pari kertaa aikaisemminkin ja rengas oli täynnä paikka-ainemönjää. Paikat oli kehnosti liimattu ja toinenkin paikka lähti irti sormin nyppäämällä. Reiät olivat renkaan kyljessä ja rengasmies suositteli uuden renkaan hankkimista, ihan turvallisuussyistä. Sopivan kokoista käytettyä rengasta ei kauppiaalta löytynyt, mutta melko kohtuullisen hintainen uusi rengas löytyi kuitenkin. Kotona, 72 kilometrin päässä, olisi ollut yksi rengaskerta vähän käytettyjä talvikumeja, mutta niistä ei nyt tähän hätään ollut iloa 😦

Rengasfirman väki oli kohteliasta, ja näkivät oikein vaivaa löytääkseen edukkaan renkaan tuon särkyneen tilalle. Kun sopivan kokoista käytettyä ei löytynyt, niin sain jo valmiiksi edukkaasta uudesta renkaasta hiukan vielä alennusta. Ehkä siinä oli jonkinlaista myötätuntoa, kun näkivät tuon särkyneen renkaan lohduttoman puoskaroinnin. Mene ja tiedä.


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.