Linkkariprojekti ja inkkarin säätöä

Linkkariproton osasia...
Linkkariproton osasia…

Joop, tänään on maanantai, ja sen huomaa. Melkein kaikki meni persielleen. Linkkariprojekti eteni sen verran, että sain pari kalikkaa tehtyä CNC-koneella. Koeversiot sain lopulta tehtyä, vaikka taas meni yksi terä tohjoksi, eikä aihiokaan tahtonut pysyä penkissä. Välillä tuntuu, että korkeammat voimat ovat tätä projektia vastaan. Vielä kun saisi kahvan sivupalat tehtyä, niin pääsisi kokeilemaan mekaniikan toimivuutta. Jousilevystä ja malliterästä jo hahmottaa tulevan linkkarin muodon. Muoto on sitä mitä tavoittelinkin, vaikka muuten menikin penkin alle tämän päivän tekemiset.

inkkari
Inkkari Kyynärän Lähderinteessä

Ilta meni intialaisen fillarini kanssa tuhratessa. Vaikeemman kautta sekin. Ensin huomasin unohtaneeni ketjunkatkaisijan kämpille. Onneksi kämpälle ei ole kuin 1,5 kilsaa. Koetin sovittaa uutta, suurempaa takaratasta vanhojen ketjujen kanssa. Vaikka kuinka nyhräsi, jäi vanhat ketjut parin lenkin verran lyhyiksi. No, onneksi oli uudet ketjut varastossa. Kootessa hoksasin, että vanhanaikaisen seisontatuen voisi asentaa helpommin kuin miten olin sen aikaisemmin laittanut. Asento hiukan muuttuu, mutta fillarin ollessa huoltoasennossa (ylösalaisin), näytti se kuitenkin toimivalta idealta. Fillari vain kasaan ja vot. Kun käänsin pyörän oikein päin, huomasin ettei seisontatuki toimikaan. Siis pura ja kokoa uudelleen. Voi maanantai!

Lopulta sain fillarin ajokuntoon. Nyt pelaavat ajovalotkin ja peräkärryn kiinnitysmekanismi on hitsattu paikalleen. Huomenna pitänee koeponnistaa peräkärryn kanssa, notta toimiiko tämä viritys ensinkään. Siirsin koeajon suosiolla tiistaille, kun alkoi olla muki täynnä tätä maanantaita.

Ei taida kyllä tulla huomisesta paljonkaan helpompi päivä. Yllyttivät nimittäin mukaan LIHATTOMAAN LOKAKUUHUN! Eli lihoja ei saisi syödä kuukauteen. Saas nähdä kuinka äijän käy. Kyselin IKATAn keittiön väeltä, että onko mahdollista ruveta kasvisruokavaliolle yhdeksi kuukaudeksi. Lupasivat – pirut. Meni viimeinenkin toive kieltäytyä tästä hullutuksesta 🙂 No eiköhän sitä kuukauden pärjää, vaikka hattutelineenä, jos on pakko. Mietin tässä erilaisia ruokavalioita, joissa ei olisi lihaa….

Kasvisresepti nro:1
Kasvisresepti nro:1

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.