Oikotien kulkijat

Minä niin kummeksun, kuinka suuri on se ihmisten määrä, jotka koko ajan etsivät oikoteitä ja aina mahdollisuutta päästä helpomalla. Nyt en puhu ihmisryhmästä joka ongelman kohdatessaan ryhtyy pohtimaan keinoa tai keksintöä saattaa asia päätökseen. Tämä ”oikoteiden kulkijain” ryhmä on liian saamaton miettimään ja ratkomaan ongelmiaan. Ei, nämä oikotien kulkijat ostavat TV-Shopin laihdutusvempeleet ja puhdistusaineet, joilla asunto ja auto puhdistuu parilla pyyhkäisyllä ja liikakilot muutuvat öljytyiksi lihaksiksi muutaman minuutin harjoittelulla.

Tuhansia ja taas tuhansia laitteita ja ihmeaineita on myyty, mutta kansa vain lihoaa ja sairastelee vähintäinkin entiseen malliin. Eikä se autokaan kiillä. Jos nuo ihmeitä tekevät pesuaineet/laitteet toimisivat, olisivat ne olleet jo vuosia ammattilaisten käytössä. Sitä ehkä kummeksuu myös oikopolun kulkija, joka menee ja ostaa tämän käänteentekevän ja ennennäkemättömän innovatiivisen tuotteen. Hahah, olin ovelampi, ja laittaa uuden mopin ja pesuaineen siivouskomeroon, se viime vuonna hankitun ihmemopin viereen.

Samalla tavoin menevät kaupaksi laihduttavat ja nuorentavat tuotteet, ja tietysti ne aineet, joita käyttämällä paranee sairaudesta, tai ainakin ennalta välttää kaikki terveydelle vaaralliset riskitekijät. Loppujen lopuksi oikopolun kulkija välttää näitä tuotteita käyttämällä vain liikunnan, terveellisen ruokavalion ja -elämäntavan. Nämä ihmeelliset tuotteet antavat luvan jatkaa elämää entiseen malliin. Sohvalla istuen oikopolun kulkija laihtuu, vatsa toimii, sairaudet poistuvat, näyttää nuoremmalta ja pysyy immuunina kaikille vaarallisille ja elämän lankaa lyhentäville sairauksille. Taas olin ovela, miettii oikopolun kulkija, ja huuhtelee terveyspillerin oluen ja pizzaslicen kera alas, ja jää odottamaan sohvalleen ihmettä tapahtuvaksi. Sitä ihmettä ei vain tule. Tulee vain uusi magneettiranneke, pesuaine tai vatsanpienennyslaite.

Ihminenhän on luontaisesti laiska, sillä eihän se muuten olisi tullut luolastaan ja pyörää ruvennut suunnittelemaan. Piti helpottaa raskaiden taakkojen kuljettamista ja saada kerralla enemmän siirretyksi, ettei olisi tarvinnut ravata samaa matkaa moneen kertaan. Mutta, lieneekö jo noina aikoina asunut luolissa kansanosa, joka huvittuneena, raakaa lihaa jäytäen, on kurkistellut luolan suuaukosta pyörän prototyypin kanssa ahertavia. Tälle kansanosalle varmaan myytiin edullisena uutuutena se neliskulmainen pyörä, kun pyöreä versio keksittiin. Eikä tässä vielä kaikki, saivat nopean ostajan ostajan etuna nokareen paistettua peurankoipea – ja maksoi vain 99 minkinnahkaa.

Tulipa saarna – mutta helpotti.


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.