Sivujen ulkoasu uusiksi

Pistin sitten sivujen ulkoasun uusiksi. Johan noita edellisiä tuli toljoteltua ihan tarpeeksi pitkään.

Tämä vuoden vaihde on jollakin tavoin pöydän puhtaaksi pyyhkimisen aikaa, sillä vähän kaikissa elämän osa-alueissa  tulee muutoksia – parempaan, toivoisin.

Tälle vuodelle näyttää olevan tunnusomaista ihmiskokeet, siis itse itselleni tekemät ihmiskokeet.

Vuoden 2013 lihaton lokakuu on vielä kesken. No olen välillä lihaakin syönyt, ainakin silloin, kun kasvisvaihtoehtoa ei ole ollut. Joskus muutenkin, ihan huvikseen. Nyt on vatsan reaktiot kääntyneet toisin päin. Alussa kun lihasta luovuin, oli vatsa ihmeissään kasvisten määrästä.leipaa Nyt tuntuu ihan samalta kun pistän suuhuni lihaa. Pierettää ja muutenkin vatsa kummastelee, miten tuohon lihaan pitäisi suhtautua. Liha tuntuisi sulavan paljon hitaammin, kuin silloin kun liha oli oleellinen osa päivittäistä ruokavaliota. Ihan hyvin olen pärjäillyt lihatta, tai jos tarkkoja ollaan, niin miltei lihatta. Kalaa syön, ja äyriäisiä sekä kananmunia. Olo on kasvisruokavaliolla kuitenkin aika keveä ja meinaan jatkaa kasvistelua, siihen asti kunnes tulen toisiin aatoksiin. Minkäänlaista tavoitetta ei ole, sen jälkeen kun tuo vuoden 2013 lokakuu tuli täyteen.

Uusi vuosi toi tullessaan sitten uuden ihmiskokeen. Sata päivää ilman viinaa. En muista mistä tuli kimmoke moiseen, mutta näin vain kävi. Lupasin itselleni sata tipatonta päivää. Mukaan YLEn kampanjaa lähdettiin, tukemaan meidän puolituttua Arto Nybergiä. Kerätään tipattomalla hänen valitsemaansa hyväntekeväisyyskohteeseen pisteitä. Ihan mukava, jos tästä tipattomuudestani on hyötyä esim. vähäväkisille. En halua tästä tipattomuudesta tehdä numeroa, enkä tapojani kellekään tyrkyttää. Tämä on hauska ihmiskoe, joka minulle, juuri tähän kohtaan sopii. Olen utelias ja haluan katsoa miltä tällainen paasto tuntuu, ja onko se mahdollisesti jopa vaikeaa. Puhutaan alkoholin käytön vähentämisen terveysvaikutuksista, verenpaineen laskusta, laihtumisesta jne. jne. Hauska nähdä vaikuttaako kuuri mitenkään minuun. Muuten suhteeni alkoholiin on aika, voisiko sanoa, liberaali. Minun puolestani myös viinit voisi myydä maitokaupasta, ja vaikka viinatkin.

No, 78 päivää jäljellä. Katsotaan miten käy.


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.