Talon pihassa oli lapsi

Talon pihassa oli lapsi. Aluksi näytti siltä että lapsella on kaikki paremmin kuin hyvin. Koti ja piha olivat uudet ja suuret. Aurinko paistoi täydeltä terältä. Oli pikku pakkanen, ja ilmassa oli kevään ensimmäiset merkit. Lapsella oli upouusi kelkka, sellainen pingispöydän merkkinen rattikelkka.

Mutta lapsella ei ollut mäkeä! Lapsi istui kelkkansa päällä, tuuppien jaloillaan vauhtia, kuin sammakko ikään. Edes takaisin – arkkitehdin suunnitelmien mukaista – tasaista pihaa. Mielessäni tuo kuvaelma herätti kohtauksen jostakin vanhasta mustavalkoelokuvasta, jossa raajarikko raahaa itseään mukulakivikatua eteenpäin  jonkinlaisen rullakon varassa.

Sitten minun kävi tuota lasta sääli.


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.