Tuuli vei taas maalaisilta nettiyhteyksiä

Taas oli piskuinen myrsky. Myrsky saattaa tietää haja-asutusalueella nettiyhteyden katoamista – kokonaan

.

Kun puhelinkaapeli on myrskyn jäljiltä jo valmiiksi maassa, tulee puhelinyhtiölle kiusaus kerätä koko laulava lanka kerälle ja kuskata Kuusankosken hoteisiin. Eipä tule enää kalliita ja aikaaviepiä keikkoja synkille takamaille.

Näin kävi mm. eräälle tutulle. Tuli myrsky, joka pyyhkäisi puiden muassa puhelinlinjan alas. Ensin vikailmoitukseen vastattiin että asia korjataan mahdollisimman pian. Korjaajia ei sitten kuulunut ja lopulta sanottiin, ettei linjaa enää korjata, vaan loppukilpailuun  kaapeli kerätään tolpista pois. Tilalle luvattiin näppärä mokkula. Epäilyihin verkon toimivuudesta vastattiin, että kyllä kuuluu. Kuuluvuuskartan mukaan OIKEIN HYVIN!

Aikanaan mökkiläiset tuli, vaan ei pelannut. Lupasivat korjata tukiaseman keilan suuntausta. Mokkula alkoi pelata, mutta tieto liikkui hyyyyvin hitaasti, jos suostui liikkumaan ollenkaan. Laiteltiin liaäantennia ja muuta härpäkettä. Tiedon valtatiellä olivat nopeudet kuin vanhaan hyvään modeemiaikaan. Jos sähkäpostiasa oli liite, ehti hyvin käväistä keittämässä kahvit.

Mokkuloinnilla ei koskaan saavutettu aikaisempia nopeuksia. Ei lähellekään. Operaattori tuumasi, että asia korjaantunee kun tulee uudet Geet ja nopeudet. Uudet nopeammat Geet tulivat, mutta vain pääteiden varsille ja asutuskeskuksiin.

Asia olisi ollut helpompi niellä, jos tämä tuttu ei olisi kipeästi tarvinnut toimivaa liittymää työssään. Netti toimii mokkuloimalla joten kuten, mutta suuremmat tiedostot lähetetään ja vastaanotetaan autossa, jolla ajetaan tuon nopean yhteyden kantaman päähän.

Joku voisi todeta, että mitään asuvat siellä metsässä, mutta minusta teko ei ollut moraalisesti päivänvaloa kestävää. Ei se oli ilkeä teko! Mutta yksittäinen kansalainen ei asialle juuri mitään mahda. Se on kamalaa.

image


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.