Puolaan #12

Kiva oli se Puolan reissu. Nyt sitä osaa jo katsoa, kun on matkan päässä.

Sää oli hyvä. Jos satoi, sattui se ajomatkalle, ja kun paikan päälle pääsimme, niin taas aurinko helli. Lämmintä oli; jonkun mielestä ehkä liikaakin. Minä tykkäsin. Päivisin 25 – 32 C°, yöllä vähemmän.

Tiet olivat hyviä, kun ajeltiin suurempaa raittia, mutta niitä riivasivat tietyöt. Parin vuoden päästä on noilla suurilla baanoilla ilo laukata, kunhan saavat kaiken valmiiksi. Pienet tiet Baltiassa olivat haasteellisempia. Kovan kuorman kanssa oli Citikalla varovasti kurvailtava reikäin lomassa. Puolalaisilta ottaisin autot pois, ja antaisin hevospelit tilalle. Vielä ei ole se kansa valmis konevoimalla kulkemaan. Pelottava on liikenteen kulttuuri siellä. Saksien maalla ajoivat säntillisesti, vaikka kovaa. Baltiassa liikenne sujui aina paremmin, mitä pohjoisemmaksi tulimme.

Polttoaine oli halvempaa kaikkialla, jos kotosuomen verrokiksi laittaa. Majoitus ja ruokakin oli halvempaa. Jossain paljon, jossain vain karvan verran, mutta kuitenkin.

Maailmankokous Puolassa oli mukava. Kun noita on ennenkin nähnyt, niin parin päivän annos maailmankokousta oli juuri sopiva. Ehti tavata tutut ja tutustua niihin joita ei vielä tuntenut. Pieniä kehityksen kohteita oli – tietysti – mutta pääosin kaikki oli kohdallaan.

Paljon tuli nähdyksi ja koetuksi. Matkaaminen on avartavaa siksi sitä muillekin suosittelen. Ottakaa ja menkää kummallisiin paikkoihin, muttauseammin niihin paikkoihin joissa ette ole vielä käyneet. Vanhoissa paikoissa ei ole juuri uutta eikä ihmeellistä. Ihmisen kun on välillä hyväksi olla pois mukavuusalueelta. Niin ja kauempaa näkee, miltä tämä kotosuomi oikeastaan näyttää 🙂

Kotipihasta kotipihaan oli matkaa 4 707 kilometriä ja ajamisen väärttejä jokainen kilometri.IMG_20150810_204645

Sellainen oli se Puolan reissu.


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.