Suunnon vehkeet

katkennut-rannekeOstin Suunnon sykemittarin, sellaisen joka toimii rannekellona, kun ei sykkeitä mittaile. Itse laite on toiminut mukavasti, ilman murheita. Ainoa pieni harmi on kellon lasi (muovi) joka on pehmeää materiaalia ja naarmuuntuu kovin helposti. Kello / sykemittari on siis ihan hyvälaatuinen, mutta samaa ei voi sanoa rannekkeesta.

Rannekkeen materiaali on jonkinlaista kumin ja muovin välimuotoa, joka näyttää käytössä hapertuvan kelvottomaksi. Ensimmäinen ranneke kesti vuoden ja kaksi kuukautta, jonka jälkeen se katkesi. Ensin irtosi pieni pala ja viikon päästä totesin rannekkeen katkeavan sitä sormin taivuttelemalla.

Otin yhteyttä Suuntoon, ja sieltä ilmoitettiin, että koska vuoden takuuaika on mennyt umpeen, he eivät voi korvata rannekkeen rikkoutumista. Harmitti, sillä ostotapahtumasta oli aikaa vain hiukan yli vuosi 😦 Suosittelivat hankkimaan uuden rannekkeen heidän verkkokaupastaan. Ostin 28€ hintaisen muovirannekkeen.

No, uusi ranneke toimi vuoden ja kuukauden! Sitten sekin mureni. Laitoin viestiä Suuntoon ja vastaus oli edellisen kaltainen. Koska takuu on ummessa, emme voi korvata… Googlettelin asiaa netistä, ja löytyi muitakin, jotka olivat törmänneet samaan asiaan. Keinoaineesta tehdyt rannekkeet hajoavat ja metallisten rannekkeiden kumi/muoviosat samoin. Harmittavaista, sillä muuten tuntuvat Suunnon laitteet olevan hyvälaatuisia.

Molemmilla kerroilla oli tuuria, että ranneke katkesi siten, että huomasin katkeamisen. Olisi sapettanut vieläkin enemmän, jos koko laite olisi joutunut hukkaan. Sen verran tämä kertakäyttökulttuuri kuitenkin sapettaa, että seuraava laite, jonka ranteeseeni hankin, ei ole Suunnon valmistama. Olkoon sitten vaikka ulkomaista valmistetta.

 


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.