Sinkula brevetti miumaumukkaa

tdh-maaliRadonneur – brevet on sellainen ajelu, joka tehdään polkupyörällä, vapaavauhtisesti. Ei siis koetella voimia mahdollisimman nopea aika tai kovin nopeus kiikarissa, vaan tarkoitus on suoriutua tietyn pituisesta matkasta keskinopeuden ollessa vähintään 15 kilometriä tunnissa.

Oikeat brevetit alkavat 200 km:sta ylöspäin. Ylärajaa ei lienekään, sillä aina tulee joku hamppari, joka haluaa kokeilla vieläkin pidempää matkaa. Brevetin saa ajella itsekseen, tai sitten porukalla, miten vain oma tahto määrää. Sitten matkan varrelta kerätään todisteet ajetusta matkasta ja ne toimitetaan hyväksyttäväksi. Lopulta sitten saa jonkinlaisen kunniakirjan, tai mitalin.

En kuitenkaan jaksa sellaista pyrokratiaa, enkä oikein ole sellaisen kunniakirjankaan tarpeessa, päätin soveltaa tuota brevetti-ideaa omiin tarpeisiini. Kun tällaisella laiskahkolla miehellä pitää olla aina jokin kannustin, että tulee lähdettyä lenkille, niin sävelsin brevetin kannustamaan viikottaisille lenkeille. 

Eli sitten resepti: Aloitetaan pienestä. Ajetaan ensin 15 km lenkki, josta tulee suoriutua tunnissa – luonnollisesti, jos keskari on oltava yli 15 km/h. Seuraavalla lenkillä lisätään matkaan 15 km, eli ajetaan 30 kilsaa, kahdessa tunnissa. Kun olen nyt innostunut tuosta uudesta sinkulastani, niin päätin tänä kesänä ajella nuo lenkit tällä yksivaihteisella fillarillani. Lenkin päivämäärän voi itse päättää, sään ja fiiliksen mukaan. Se on aika mukava asia, kun mennään lenkeillä sadan kilsan paremmalle puolelle.

Nyt on takana jo tuo 30 km omabrevetti, ja ensi viikolla – jos vain kelit antaa myöden – niin pitäisi koettaa 45 km:n lenkkiä. Ei ole ihan kamala ajeltava, edes yksivaihteisella, sillä aikaa on kolme tuntia. Katsotaan minne asti pääsee, kun vuoden vaihde koittaa. Talveksi pitää kai viritellä joku kuntopyöräbrevetti?


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.