Kesää odotellessa

img_20170127_190052Otin ja tilasin yksivaihteiseen fillariini hiukan kohennusosasia. Olivat ripotelleet ne pitkin maailmaa, mutta internetin ihmeellinen maailma auttoi, tässäkin asiassa.

Fillarissa on 27mm leveät renkaat, jotka nekin ovat aika leveät. Aika mukavathan ne ovat ajella, kun ilmatila on suurempi, kuin esimerkiksi maantiekiiturissani Bianchissa. Siinä on 23mm nakit, ja sen tuntee persauksissaan. Viimeistään n. 60 km:n jälkeen. Merkittävästi lisäsi mukavuutta vuosi sitten hankkimani penkki. Kun mitoitus on kohdallaan, ei paikat kipeydy. Nii kovasti on trendibuumi nyt, että laitetaan vanteelle leveämpää rengasta. Lieneekö näiden uusien jäykkien hiilikuitu jne. materiaalien ansiota. Jokainen murunen tienpinnassa kun tuntuu takalistossa. Runko kun ei jousta nimeksikään.

Oli miten oli, nyt kun sain uudet vanteet, oli niihin hankittava kumitkin. Samalla päätin testata, että rullaako tuollainen 30mm leveä rengas sen verran, että sillä jaksaa veivata pidempiäkin matkoja. No kuntopyörästähän se käy, jos ei oikein rullaa. Hyvää kuntoiluahan tuo yksivaihteisella on muutenkin. On sitten kevyt taivaltaa vaihdepyörällä, kun pitää oikein piiiitkälle lenkille lähteä.

Niin ja noiden vanteiden vaihdon (teko)syynä on tuuliherkkyys. Eli nykyiset vanteet on ainakin 10 mm korkeat. Etenkin etuvanteeseen tuuli tarttuu hanakasti. Tuossa lenkillä, peltoaukealle tullessa, usein vähän säpsähtää, kun sivutuuli kääntää pyörää. Rekan ohiajaessa puhallus on kovin paljon voimallisempi, mutta siihen osaa jotenkin paremmin varautua. No eipä tuo ole oikein vaaratilanteita aiheuttanut, mutta onpahan syy tehdä pieni face lift fillariin.

img_20170121_135643
Tältä tämä putkikameli näyttää nyt. Huomenna kaikki on toisin – tai vähän ainakin.

No vanteita etsiessäni huomasin saman vannesetin löytyvän toisesta myymälästä vähän edullisemmin. Lontoon ja Barcelonan hinnat poikkesivat toisistaan, vaikka samaa myymälää edustavatkin. No tilaaminen oli hiukan kuin lotttoa, kun espanja osaaminen rajoittuu oluen tilaamiseen. No kun paketti lähti kotisuomeen, tuli tilannetiedotukset ja tilausvahvistukset englanniksi. Se vähän laukaisi jännitystä.

img_20170121_135714Mutta nyt on kamppeet kotona ja asentelu alkaa, kunhan tässä joutaa. Kumit sain vanteille, mutta enpä juuri muuta. Onneksi kelit ovat vielä mitä ovat, niin ei kovasti kuumota tienpäälle. Kellarissa trainerin hankaaminen käy pakkasilla mukavammin, vaikka tympiää touhua onkin. Aina se pakkasessa ja jäisellä tiellä ajelemisen voittaa.


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.