Ei paluuta Windowsiin!

 

Nyt on Linux käyttis ollut kannettavassa käyttiksenä pari-kolme kuukautta. Vaikka ei koskaan saa sanoa ei koskaan, niin sanon kuitenkin. En halua enää Windows käyttistä pöytäkoneeseeni, kannettavaan, tablettiin tai puhelimeeni. Ehkä pidän pienen takaportin ja lisään, että ”jos on jokin muu vaihtoehto”. 

Tuota Ubuntua piti alkuun hiukan enemmänkin säätää, johtuen kannettavan laitevalmistajan asetuksista johtuen, mutta kun ne sain tehtyä, niin kone on toiminut junan vessan tavoin  juuri niin kuin pitääkin. Kaikista puutteistaan huolimatta tuo Linux pesee Windowsin, mennen tullen. Tämä on täysin subjektiivinen mielipide, ja tiedän sankan joukon Windowsiinsa tyytyväisiä ihmisiä jotka eivät koneeseensa Ubuntua tai muuta Linuxia koskaan laittaisi. Mielelläni suon tämän heille ja iloitsen, että meille kaikille löytyy mieluisa vaihtoehto.

Uskon kuitenkin, että tulevaisuus on avoimen lähdekoodin asioille, mm. Linuxin tyyppisille järjestelmille. Patenttien suojaamat rahastusautomaatit tulevat jossain vaiheessa tiensä päähän ja ansaintamallit muuttuvat. Minulle myydään samat ohjelmat (jota käyttän leipäni ansaitsemiseen) joka kuukausi uudelleen. Ne vaihtuvat avoimen lähdekoodin ohjelmiksi, heti kun käyttökelpoinen vaihtoehto tulee. Silloin maksan asiantuntija-avusta ja muusta lisäpalvelusta joita aika ajoin kaipaan. Tai jotenkin muuten. Ansaintamalli voi olla jokin aivan toinen, vielä keksimätön tapa.

Maailma on kohta valmis siihen, että ihmisen ei tarvitse omistaa kaikkea. Jos haluat laittaa taulun seinään, on sinun ostettava porakone ja siihen terä, sekä ruuvi tai koukku ja mahdollisesti vielä proppu, jos kyseessä on kiviseinä. Kaikki yhden taulun takia. Mitenkään väheksymättä taidetta ja sen arvoa, tuntuu liioittelulta. Voisiko taloyhtiöltä lainata, tai kirjaston työkalupankista tai vaikka kyläyhdistykseltä? Vielä menee aikaa, ainakin suomalaisilta, että he luopuisivat autojen omistamisesta. Saati sitten asuntojen! Auto on meille pyhä ja oma asunto elämäntehtävä. Muut siirtyvät näidenkin omistamisesta sujuvammin kuin me, mutta tie on jo avattu ja suunta kristallin kirkkaana edessämme, halusimme tai emme. Pudotan vielä yhden kylmän kiven. Liikenneturvallisuuden vuoksi TULEE AIKA JOLLOIN IHMISIÄ KIELLETÄÄN TOIMIMASTA AUTON KULJETTAJANA!

Ajatus lähti taas omille teilleen, mutta menköön.


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.