Yksivaihteinen vaihtaa omistajaa

Kävi niin, että tuli taas syksy, vaikka kesä ei oikeastaan tullutkaan. Kesän lämpötilasto on karu. Hellepäiviä tasan 0 kpl. Se on kyllä minun mielestäni vääryys. Vähän pitäisi olla kesää, ennen kuin iskee pimeys, märkyys ja kylmyys vasten kasvoja. Mutta minkäs teet, ja kenelle voi reklamoida. Täytyy vain koettaa selviytyä.

Yksi tapa selviytyä pimeän yli on rakennella seuraavaksi kesäksi ajopeli. Tai siis polkupyörä. Nyt kaikki tapahtui hiukan aikaisemmin. Ehkä juuri siksi, että tuohon kesämoodiin ei päässyt tänä vuonna ollenkaan. Lomakin jäi käytännössä pikän viikonlopun mittaiseksi. No eräänä iltana taas selailin nettisivuja, mieltä virkistääkseni. Sitten hoksasin netissä erittäin edullisen ratapyörän rungon. En ihan siltä makuulta runkoa ostanut, vaan jätin tarjouksen, johon en uskonut myyjän edes reagoivan.

Seuraavana päivänä tuli kuin tulikin myyjältä vastaus ja hänen vastatarjouksensa, jonka jälkeen löimme kaupat lukkoon. Italialainen runko lähti Englannista kohti Suomea ja Perniötä. Sitten alkoikin piiiitkä odotus. Ei niinkään kellolla mitattuna, mutta menttaalisesti pitkä ja raskas tovi. Odotellessa ehti miettiä jo sitäkin, että tuoko posti mitään, sillä edelleen suhtaudun aika suurella varauksella netissä ostamiseen. Etenkin ulkomailta ostellessa.

No sitten tuli Postnordilta viesti että paketti on kohta ovella. Paketti tuli ja paketti sisälsi sitä mitä odotinkin. Ehkä hiukan enemmänkin. Pakkauksesta löytyi – ennakko-odotusten vastaisesti – rungon ja etuhaarukan lisäksi myös ohjauslaakerit. Ilon ja onnen päivä! Ei haitannut sade eikä pimeys.

Eli paketista löytyi Cinellin Vigorelli 2015 runko ja etuhaarukka, sekä haarukkaan laakerit. Runko/haarukka -paketti ei ole pahan painoinen. Pikkasen yli parin kilon. Runko on alumiinia ja haarukassa modernia hiilikuitua. No eipä tuolla kovasti pääse vielä ajelemaan, vaikka paketin niputti kokoon. Vain haarukkaa voi ruuvailla puoleen ja toiseen. Mutta tarkoitus onkin kasailla tuo fillari ajokuntoon talven aikana. Ei rassaa lompakkoakaan niin kovasti, kun hankkii pala kerrallaan. Hinnastakin pääsee välillä tinkimään, kun ei ole tulipalokiire ja ehtii etsiä edukkaat komponentit. Uskomattoman paljon hinnat vaihtelevat, vaikka kyseessä on täysin sama tuote. Kärsivällisyys palkitaan tässäkin lajissa.

Cinellin rungot tuntuvat olevan kautta linjan aika värikkäitä. Tämäkin on musta, mutta keltaisella sudilla on suunnittelija päässyt kuitenkin vähän sivaltamaan. Minä tykkään värityksestä, kun olen tällainen wanhan liiton mies. Cinellin Caleido kirvelee silmässä pahasti. Kirjapainoajoilta on jäänyt sellainen vika, ettei sulata kuvan osavärien heittoa millin osaakaan. Kun googlettaa Cinelli Caleido niin ymmärtää heikotukseni. Tästä Vigorelli 2105 värityksestä tykkään, ja se on iso osasyyllinen, että kaupat ylipäätään syntyivät. Visualistina tulee ajateltua asioita ehkä liiaksikin sitä kautta, että miltä asiat näyttävät. Mutta olkoon niin – näillä mennään.

Ensimmäinen ostos Cinelliin oli keskiölaakeri. Sellainen nelikantti BSA. Mieluisaa on ruuvailla puhdas uusi osa puhtaaseen uuteen osaan. Elämässäni kun olen enimmäkseen parsinut vanhoja kasaan, usein vanhoja osia kunnostelemalla. Vaihtelu virkistää!

Seuraavaksi löytyikin niitä ”vanhoja” osia. Eli edellisestä yksivaihteisesta jäi melkein käyttämättömänä puuhamaan hyllyyn kammet. Maantiepyörästä taas jäi yksi pari Spede-polkimia. Ne vaativat vain puhdistuksen ja ovat miltei uuden veroiset. Säästyi pitkä penni, kun tulivat nämäkin käyttöön.

Mutta tästä se lähtee. Kyllä tästä vielä pyörä tulee, ja hyvä sellainen.

Niin ja meinasi yksi asia unohtua. Edelliselle yksivaihteiselle järjestyi uusi koti. Fillari matkaa Helsinkiin. Hiukan haikea olo, sillä onhan se ”vanha” ollut lenkkikaverinani tuollaiset 3000 – 4000 kilometriä.


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.