Kesämökin huoltoa

Kevät koittaa, vihdoinkin. Piha on ollut lumien sulettua aivan velliä. Matkailuautokin on ollut tämän takia jumissa pihan perällä. Ensin lumikinosten ympäröimänä ja nyt sitten savivellin saartamana.

Mutta nyt piha on kuivunut ja on kevätaskarehien aika! Asuntoauto peruuttaen pihan kuivimpaan nutrkkaan, että pääsee auton alle könyämään ja katsastamaan …jotakin mitä ei halua löytää. Enkä löytänyt. Katsastusta varten piti tutkia myös valot. Toinen ajovalo oli pimennyt ja takapäässä parkit silmäpuolena. Talvi lienee vienyt. Sitten syitä etsimään tähän silmäpuolisuuteen.

Eikös uudet lelut aina pidä ensin avata ja katsoa mitä niissä on sisällä?

Edestä löytyi läpiviennin kohdalta hankauma, joka oli johdon saattanut oikosulkuun. Siksi ajovalo pimeä. Takana oli hapettumaa ja samalla vaihdoin kovin mustuneet polttimot uusiin.

Öljyillä ei ollut ajettu juuri nimeksikään, joten niiden vaihto lykkääntyy myöhemmäksi. En raaskinut kirkkaanväristä öljyä liristää jätteeksi. Maailmakin pelastuu – vähän.

Kaappeja siivoilin ja totesin, että talvella auton sisällä ollut vadillinen SILICAA on ajanut asiansa. Ei ummehtunutta tuoksua, saati sitten kosteutta. Toimii, eli sitä autoon myös ensi talveksi talvehtimisen ajaksi.

Oikein muuta en keksinyt tekniikan hyväksi, joten rupesin siivoamaan ulkokuorta. Talven harmaus piti saada pinnasta pois. Siinä oli hiukan tekemistä ja tavallaan pesin auton kahteen kertaan. Mutta tulipa hyvä. Keli oli vaan niin kylmä, että en päässyt vielä vahaamaan. Sekin sitten myöhemmin.

Sitten kiipesin kotikonttoriini ja tilasin netistä autolle katsastuksen, niin ja ilmoitin auton liikennekäyttöön. Sitten vaan auton keula kohti Salon keskustaa ja katsastuskonttoria. Vaimokin oli kaupungilla ja tuli myös mukaan jännittämään. Ikäänkuin moraaliseksi tueksi. Hän kun hyvin tietää katsastuskammoni.

Katsastushenkilö oli auringon tarkka ja löysi moitittavaa. Ei tosin hyljännyt, vaan kehoitti korjaamaan puutteet. Takasumuvalo, jota en jostain syystä ollut tarkastanut, oli pimeä ja auton etuvalojen suuntaus ei kabiinista onnistunut katsastushenkilön haluamalla tavalla. Niin eikä merkinantotorvikaan törähtänyt. Näin vähällä tällä kertaa! Ilon ja onnen päivä!!

Mikäs oli kotiin ajellessa, kun auton paragraafissa oli taas vuodeksi eteenpäin ajolupa. Ensin kuitenkin kurvasin Motonettiin, hankkimaan tarpeelliset varaosat. Sen jälkeen onkin aika suunnitella kesän reissuja. Ensimmäinen suuntautunee Lahteen, jossa vaimolla on soittokeikka.

Että sellaista.


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.