Takakiekon tuunausta

Löysin arkistoistani parit tarrat. Niitä tuli aikoinaan teetettyä, kun meillä oli eräänlainen pyöräilytiimi. Tiimi ajeli, silloin tällöin, paikalliseen olutravintolaan yhdelle – ja sitten kotiin. On sitä huonompiakin kimmokkeita lenkille lähtemiseen. Ja tuopin kalorit katosivat 30-40 kilsan lenkillä taivahan tuuliin.

Mutta asiaan. Pari TANKONEN -tarraa löytyi siis arkistoista. Näillä tarroilla olen nimikoinut nuo itse kokoamani polkupyörätkin. Nykyinen TANKONEN pyörä taitaa olla jo neljäs laatuaan. Pyörittelin tarroja käsissäni ja sitten tuli oivallus. Kaivoin varastosta yhden vanhan vanteen. Teippailin tekstit vanteeseen ja pruuvasin sitä pyörään. Ei hyvä. Ei toimi.

Puuhamaasta (verstaasta) löytyi sopivaa keltaista maalia. Jos maalaisi keltaisella sektorin vanteeseen ja nyppisi sitten teippikirjaimet pois. Tulisi mustat kirjaimet (vanne on musta) keltaisella pohjalla. Pääni sisällä ajatus näytti oikein hyvältä. Rengas pois vanteelta ja teippaamaan…

Musta ei ole paras pohjaväri, kun pitää saada keltaista pintaa. Keltainen pigmentti peittää heikosti. Maalikerroksia piti suihkutella viisi, ennen kuin musta oli piilossa. Kohtuullisen hyvä pinta, vaikka itse sanonkin. Tämähän alkaa näyttää hyvältä!

Onneksi keli oli aurinkoinen, lämmin ja tuulinen. Maali kuivui pikavauhtia. Tuskin maltoin odottaa että pääsen nyppimään teippikirjaimet pois. No puolen tunnin odottelun jälkeen uskalsin poistaa teippikirjaimet ja muut suojateipit. Voila. Siitä tuli hyvä. Taputtelin itseäni hartioihin.

Nahkean maalin takia en voinut vielä laittaa rengasta takaisin vanteelle, mutta pitihän sitä mallailla fillarin edessä, ja edelleen näytti hyvältä.

Parin päivän päästä tuli sopiva hetki ja maalikin oli tarpeeksi kuivaa, asennella rengas paikoilleen. Ja kiekko fillariin. Ei paskempi. Harmi että kiekko ei ole parhaasta päästä, paitsi ukonäöltään. Se pitäisi pinnata pienen pystyheiton takia ja sen olopainokin on turhan massiivinen. No kruisailuun sopiva, kun ei tarvitse kelloa vastaan ajaa.

Joskus nämä pölvästit ideat poikivat jotain mielihyvää tuottavaa, tai henkistä vaurautta. Niin tämäkin. Valitettavasti kaikki ideani eivät johda aivan yhtä mieltäylentäviin lopputuloksiin.


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.