Ihan paras fillari!

Nyt näyttää siltä, että tuo viime talven aikana rakenneltu fillari on valmis! Ja se on hyvä! Minä tykkään. En ole vieläkään laskeskellut mitä pyörälle kertyi hintaa, mutta kilsoja yksivaihteiseen on tällä hetkellä kertynyt noin 1600 kilsaa. Ja mielelläänhän sillä ajaa kun fillari on sopiva mitoiltaan ja malliltaan.

Kuvassa varakiekko takana. Ihan vain huvin vuoksi 🙂

Sitten hiukan putkikamelini faktoja:

– runko Cinelli Vigorelli 2015 
– satula Cinelli Scatto Araldo
– satulatolppa Cinelli Vai
– satulatolpan kiristin Cinelli
– kiekot Miche X-Press
– renkaan Continental Grandprix 25mm
– sisärenkaat Michelin
– ohjaustanko Cinelli Lola Bullhorn
– ohjainkannatin Cinelli ANT 
– etujarru Shimano 105
 – jarrukahva BLB Alloy TT Lever – Black
– kampisetti ProWheel Urban
– keskiölaakeri Shimano
– ketjut Shimano
– eturatas 46T
– vapaaratas Dicta 18T
– fixi ratas Miche 18T
– polkimet  Look SL3 SPD
– juomapulloteline satulan  taakse PRO AeroFuel Tri/TT

Muuta
– tavarateline (nimetön halpis ebaystä)
– varakiekko taakse NoLogo aero
– mittari Garmin Edge 520

Koko roska painaa (juomapullot ja tavarateline tyhjinä) 9,68 kg)

Joo, eli mieleinen fillarihan tuosta tuli. Enempikin olisin ajellut, jos olisi tuota vapaa-aikaa siunaantunut. Mutta aina ei voi voittaa ja työt ja muut velvollisuudet pitää hoitaa. Ajetaan kun on sille aikaa. Pyörän romppeet on hankittu nettikaupoista ja osia on tullut ainakin Englannista, Espanjasta, Saksasta, Suomesta… Fillariliikkeiden nettikaupoista, Ebaystä ja mistä milloinkin. Juuri äsken vasta laskin, mitä tämä luomus on maksanut. Hiukan on säästänyt, kun on kärsivällisesti metsästänyt edukkaita osia. Se ei kuitenkaan ole ollut itsetarkoitus, vaaan enempikin huvitus ja urheililaji. Jutun punainen lanka oli rakennella itselle mieleinen – ja erityisesti -sopiva – polkupyörä. Tämä onnistui ja mieltä nosti myös se että pyörää hankkiessa pystyi hiukan säästämään menoissa. 

Ja sitten se hinta! Laskin maksamani hinnan lisäksi samaan aikaan markkinoilla olleiden ”hyllyhintaisten” tuotteiden hinnat, käyttäen senhetkisiä valuuttakursseja. Pyöräni maksoi 976,71 €. Siihen sisältyy osien postikulut yms. Jokunen pikkuosa löytyi omista varastoista ja kaikki osat ovat (polkimia lukuunottamatat) uusia. Sitten se ”hyllyhinta”. Se olisi maksanut 1397,56 €. Tämä ei sisällä postikuluja tms. vaan vain tuotteiden valmistajan tms. ilmoittamat hinnat. Näiden summien (ostohinta ja ”hyllyhinta”) erotukseksi jää siis 420,85 €. Olisin odottanut eroksi pienempää summaa, mutta hyvä näin. Onhan näitä osia metsästetty melkein vuoden ajan! 

Mutta pääasiahan on, että fillarista tuli HYVÄ ja MIELEINEN. Tämä projektini kyhäelmä on sellainen. Varmaan jotain tulee fillariin vielä aikojen saatossa vaihdettu/muutettua, mutta tällä hetkellä (1600 km mittarissa) en muuttaisi pyörässäni piiruakaan. Tai no ehkä voimanlähde saisi olla paremmassa kunnossa 🙂

Hauska talvi-iltojen harrastus tämä polkupyörän kasaaminen. Suosittelen.


One thought on “Ihan paras fillari!

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.