Maasturista retkipyöräksi II

Uusi etuhaarukka on siis vaihdettu maasturiin ja kävin paikallisesta pyöräliikkeestä hakemassa myös oikean sovitteen jarrusatulaa varten. Edellinen hankkimani kun oli tarkoitettu 160 mm:n levylle ja maasturissa oli 180mm levyt. Ostaessa muistin levyn mitan oikein, mutta mitta oli väärästä pyörästä 🙂

Oikea 180mm:n levy takaisin paikalleen, kun ensimmäinen koeajo on suoritettu.

Oikea 180 mm:n sovitepala löytyi samasta paikallisesta liikkestä, josta tuli hankittua se väärän mittainenkin. Väärä sovitepala jäi itselle hyllyyn, sillä entuudestaan tiedän, että jossain vaiheessa sitä väärääkin palaa tulee tarvitsemaan. Tarvitsee itse tai sitten kaveri kaipaa.

No pieni koeajolenkki piti tietysti tehdä myös uuden sovitteen 180 mm:n levyn asennuksen jälkeen. Toiminta moitteetonta! Asennus katsotaan onnistuneeksi. Samalla tuli kuitatuksi tämän vuotinen Tapaninajo.

Tapaninpäivänä oli ns. tarralumikeli

Sitten rupesin miettimään tavaratelineitä. Mielessä välähti että miltä sinkulaan laittamani teline näyttäisi maasturin haarukassa! Ja olisiko muuten käyttökelpoinen?? Sopimisesta en ollut huolissaan, sillä kiinnityskohtia on tuossa Surlyn teräskeulassa enemmän kuin tarpeeksi. Siis tuumasta toimeen!

Tavarateline tuntui, että se voisi hyvinkin olla tarpeeksi jämäkkä etupakkariksi retkipyöörään. Ainakin on syytä kokeilla. Teline siis irti sinkulasta ja sovittelemaan maasturin haarukkaan. Minimaalisilla muokkauksilla se istui pyörään kuin valettu. Yläkiinnike saattaa olla heppoinen, mutta sen voi vaihtaa järeämpään – jos siltä tuntuu. Ainakin pääsee tätä kombinaatiota kokeilemaan. Jos tämä on hyvä, tilaan vielä toisen tällaisen halpispakkarin, sinkulaani.

Siinä nyt napottaa paikoilleen asennettuna etuteline. Myöhemmin selviää, selviääkö se jatkoon.

Täytyypi seuraava koeajo ajella etulelineen kera ja pakata siihen sopivasti painoa. Sen käyttökelpoisuus selvinnee hyvinkin pian. Malli ei näytä ollenkaan hassumalta, kun sitä sillä silmällä tiirailee

Niin ja löytyi tuohon uuteen haarukkaan kirsikka kakun päälle – hattu haarukan yläputkeen ja käpy tietysti myös.

Pitäisi miettiä niitä renkaitakin. Vielä ei ole löytynyt sellaista ihan ylittämätöntä. Pitääpä jatkaa lueskelua vertailevista tutkimuksista – sieltä intterinnetin pohjattomasta laarista.


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.