Viini

meillä oli, ihan jäsentenvälinen, viini tasting. Taisi olla toinen tapahtuma omalla kohdallani. Nämä ovat oikein hauskoja tapauksia, kun on paikalla joku joka tuntee viinit ja tietää mistä puhuu. Ja maisteltavat viinitkin saisi olla maukkaita.

Eka maistelu oli Ameriikan maalla yhden synttärireissun yhteydessä. Paikka oli kohtalaisen kokoisen viinitilan myymälä/ravintola. Viinit oli kaikki kamalia. Ensimmäisestä viimeiseen tippaan lamppuöljyn makuisia. Lentokonebensiiniksikin sanovat. Voisi sanoa että tastingista jäi pitkä ja paha jälkimaku.

Tämä toinen kerta oli mukava, ihan omalla porukalla järjestelty. Pojalla ja hänen avovaimollaan on tietotaitoa sen verran, että keveästi vetivät kolmen valkkarin ja kolmen punkun maistelot. Opastivat ryystämään ja kertoivat sopivan annoksen faktaa viinilöistä, rypäleistä ja paikoista joista olivat nämä kyseiset viinit kotoisin.

Juomien maistelun lisäksi söimme myös hyvin. On sellainen resepti lomapäivälle, että kehtaa suositella. Vaikka oikein komen sukupolven voimin, niin kuin me. Viinistäkin saa pikkaisen enemmän irti kun siitä saa näin, leikin varjolla, hiukan tietoa. Nyt tulee katsottua viinist’ muutakin kuin hintalappua ja vaikuttavan aineen prosenttiosuutta.


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.