Lahnajärvi ja Patteri Cruising

Taisi olla kolmas kerta kun kävin tässä hurmoksellisessa uskonvahvistus kokouksessa …sähköautojen kokoontumisajoissa. Mukava tapahtuma, vaikka oli pimeä ja muutenkin kolkko ilma. Ei kuitenkaan pakkasta. Kuvittelin paikalla olevan parisenkymmentä sähköautoilijaa, mutta toisin kävi. Seitsemän – kahdeksankymmentä sähkökuljinta kävi paikalla …niin ja sähkörekka!

Sain taas vaimon Leafin lainaksi, että pääsi kuolaamaan uusia sähköautoja – ja vanhoja. Tullessani oli paikalla vielä tuo MAN:nnin sähkörekka, joten en ensin tajunnut sähkökäyttöiseksi. Rekka polistui varhaisessa vaiheessa paikalta, ja tuumailin että olisin odottanut Volvolta ensimmäistä rekkavierailua. He kun ovat kovasti hehkuttaneet sähkörekkojensa kehittelyä. Mutta Lahnajärvellä kävi siis MAN.

Eniten kuitenkin kiinnostivat nuo henkilöautot, ja pikkupakut. Pakuja ei ollut ainuttakaan paikalla. Tuo sähkökäyttöinen paku kun tuntuu nyt siltä todennäköisimmältä seuraavalta hankinnalta. Sitten kun tuo Citroen C3 Picasso hamassa tulevaisuudessa tulee tiensä päähän.

On joitain asioita, jotka näisttä Patteri Cruising tapahtumissa viehättää. Perusidea on toimiva, eli tapahtumissa maahantuojat maksavat kävijöille kahvit ja pullat ja antavat sähköautojaan koeajettaviksi. Suomalaisia aina kiinnostaa ilmainen kahvi ja ämpärit, joihin ei vielä ole onneksi jouduttu turvautumaan. Veikkaan että tapahtuman kävijät ovat mitä otollisin maaperä istuttaa tätä sähköautoilun ilosanomaa, ja tehdä myös kauppaa.

Naisoletetut ovat vähintään yhtä innostuneita sähköautoista kuin miehet. Oli sydäntä lämmittävää seurata sivusta kun naishenkilö selitti toiselle sähköautomallien eroja ja hienouksia termein jotka minulle, vanhalle rasvanäpille, olivat outoja tai juuri ja juuri ymmärryksen rajamailla. Naisoletetut näistä jutustelivat kuin jokapäiväisistä asioista konsanaan. Näin sen kuuluu olla. Sukupuolesta riippumatta osaajat opastavat polun alkutaipaleella olevia karttamaan juurakoita, valitsemaan sen juohevamman polun.

Toinen hauska tapaus oli kun avattiin ”konepelti”. Ympärille kerääntyi joukko kiinnostuneita, niin kuin enne vanhaan, mutta nyt ei haukoteltu sylinterimäärää, kaasuttimien kurkkujen ammotusta tai pakosarjan avaruutta, vaan tavaratilaa! Näppärää lokeroa latauskaapelille, tai muulle mukavalle reissu tilbehöörille. Maailma muuttuu eskoseni, ja hyvä niin. Bensiini katku hälvenee, päivä päivältä.

Tältä tämä näyttää tässä minun kuplassani. Minun joka käyn näissä oikeaoppisten hengennostatus tapahtumissa ja imen itseeni kaiken käsillä olevan informaation näistä sähköllä kulkevista vempeleistä. Myöntää täytyy, että tämä on muokannut myös arvojani. Luen mielelläni artikkelin, joka kertoo tulevaisuuden vihreämmästä talon lämmitystekniikasta ja hiilivapaista vaihtoehdosta merenkulun ja ilmailun saralla. Eikä vain sähköisistä vaihtoehdosita, vaan kaikesta, joka saisi maailman luopumaan öljyn kanssa löträämisestä.

Mutta siitä iloitsen, että muutos on jo tapahtunut ja ankarasta vastarinnasta huolimatta olemme olleet matkalla oikeaan suuntaan jo hyvän aikaa. Muutkin näkevät tämän, vaikka ehkä myöhemmin. Varmin merkki siitä on markkinatalous. Se on ajanut sähköllä ja vedyllä jo pitkään. Näihin ei kannata pörssissä enää sijoittaa pikavoittojen toivossa. Tämä juna on jo mennyt.


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.