Viikon 19 kuva

Suomen Turku vuonna 1904 …vai oliko se 2022. Tulee hauskalla tavalla mielikuva wanhasta ajasta, kun kuvasta puuttuu värit, eikä kuvassa näy ihmisiä, autoja tai juuri muutakaan aikakauden kavaltavaa. Piti laittaa viikon kuvaksi, kun mielestä tämä jotenkin henkii tuon rakennuksen olemusta. Ei sirkusvärejä tai muita silmätikkuja. Vain arvokkuutta ja harmaata ajattomuutta.

Turun kaupungille lahjoitettu Turun taidemuseon Museorakennuksen on suunnitellut arkkitehtiprofessori Gustaf Nyström ja se valmistui vuonna 1904. Se on liikemiesveljesten Ernst ja Magnus (1859–1924) Dahlströmin lahjoittamin yksityisin varoin rakennettu. [Wikipedia]


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.