Sous vide harjoitukset

Taloon tuli, yllätyksenä ja pyytämättä, sous vide laite. Suomeksi kaiketi sirkulaattori. No se on ollut laatikossa tähän asti, mutta piti ottaa asiasta vähän selkoa ja kokeilla mitä sillä saisi aikaan. Kauppaan hakemaan lihaa, joka lopulta valikoitui naudan paistiksi. Oli nimittäin tarjouksessa. Kun ei ole mitään luksus lihaa, niin nähdään mitä tuolla hitaalla kypsyttämisellä saa siitä aikaiseksi. No, järkyttävän hyvää siitä tuli! Ensimmäinen yritys piti tietysti dokumentoida tarkasti, kun kerran epämukavuus alueelle mentiin – ja voimakkaasti. Kaikki tieto kaivettiin netistä ja osaajalta kyselemällä.

Jos jotakuta asia alkoi kiinnostaa, niin voi aloittaa tutkimalla netistä vaikka tämä sivu -> https://www.sousvide.fi/
Sivulta löytyy aika paljon apuja, ainakin tällaiselle ummikolle, jolla ei ole aikaisemmin asiasta oikeastaan mitään käsitystä asiasta. Ehkä harjaantuneellekin sirkuloijalle 🙂

Tässä, niin kuin monessa muussakin – oppii tekemällä – siis yrittämällä ja epäonnistumalla.