Syksy tulee, takin vahaus

Vanha takkini taitaa olla jo monen mielestä tullut maaliin, mutta tuosta mukavasta vahakangastakista on vain niin vaikea luopua. Päätin siis vielä kerran vahailla takin uudelleen, kun syksykin painaa päälle – ja sateet. Ehkä pari paikkaakin, noihin pahimpiin kulumakohtiin. Vahakangastakkihan on kovin pitkäikäinen, kun siitä vähän pitää huolta.

Ihan loputtomiin ei kuitenkaan, siis jos sitä takkia käyttää. Takin tilasin aikoinaan Englannista, mutta nyt nuo tullit jne. nostavat hintaa, joten ostin palan vahaa ja päätin sillä tällä remontilla vielä hiukan siirtää lopullista takin tuomiopäivää.

Takin huolto on aika simppeliä, vaikka se aikaa vaatiikin. Kun vahatakkia ei saa pestä kemikaaleilla niin vaatteen harjaamisella ja vedellä sekä pesusienellä pyyhitään lika pois. Kun takki on kuiva sen voi uudelleen vahata. Vahapurkki sulaksi vesihauteessa sienellä tai puuvillarätillä levitellään vaha kankaalle. Sen jälkeen olen hiustenkuivaajalla lämmittänyt takkia ja hangannut puhtaalla puuvillarätillä ylimääräiset vahat pois. Samalla vaha tunkeutuu syvemmälle takin kankaaseen. Sitten takki saa kuivahtaa yön yli henkarilla lämpimässä paikassa. Oma takkini roikkui varaavan takan edessä. Tämän jälkeen takki ei ole ihan kuin uusi, mutta pitää taas sadetta ja on vähän siistimmän näköinenkin.

Tarkempia ohjeita en tähän laita, sillä netti on pullollaan hyviä videoita aiheesta. Tosin siellä on huonojakin. Kun tekee vahan valmistajan ohjeiden mukaan, ei mene pahasti pieneen.


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.