Talven selkä taittui – vihdoinkin

Talvi on ollut pitkä. Ainakin minulle. Juuri kun on näyttänyt siltä, että kevät koittaa niin takatalvi on kiskaissut maton jalkojen alta. Nyt ovat sääprofeetatkin minun puolellani ja he povaavat keväistä keliä. Ainakin muutamaksi päiväksi tästä eteenpäin.

Aamullakaan ei ollut pakkasta. Vaikka aurinko ei suoraa porottanutkaan, oli aamupäivällä jo +12 astetta. Kevät meni rintaani ja pakkasin talven aikana kasaamani fillarin pakuuni. Hain Salosta hitsilaitteeseen suojakaasua ja Teijoon pajalle ajellessa pysäytin hetkeksi ja hurautin uudella pyörälläni kuuden kilsan pyrähdyksen. Olipa mahtavaa. No, penkkiä piti säätää ja hiukan ohjaustakoakin. Toinen poljinkin oli jäänyt kiristämättä.

Mutta totesin rakennelmani toimivaksi, eli kokoamastani pyörästä tuli pirun hyvä! Nyt kun vaan aikaa riittää ja keliä, niin eiköhän noita kilsoja kertyne Cinelliin reippaasti lisää. Veikkaan että vaihdepyörään tulee tänäkin kesänä vähemmän kilsoja kuin tähän sinkulaan (yksivaihteinen).

Katotaan, mutta nyt on maantiepyöräilykausi korkattu, ja uusi fillari.

 

…………ja seuraavana yönä satoi lumi!


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.